Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Χάρτης υδροηλεκτρικών

Με τόσες αιτήσεις για νέα υδροηλεκτρικά να υποβάλονται κάθε μήνα και μια βραδεία εξέλιξη στην αδειοδότηση των παλαιότερων αιτήσεων, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος την συνολική εικόνα των έργων στη χώρα.

Στο χάρτη των υδροηλεκτρικών έργων που φαίνεται παρακάτω μπορούμε να δούμε το μεγάλο αριθμό σχεδιαζόμενων έργων, στο νομό Ευρυτανίας.



Μπορούμε να παρατηρήσουμε πως σχεδόν όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι έχουν κάποιο έργο πάνω τους, όπως επίσης μπορούμε να δούμε πως σχεδιάζονται εκτροπές ποταμών της τάξης των 2-3 χλμ ακόμα και για έργα ισχύος κάτω από 1 ΜW.

Ο χάρτης δείχνει τις θέσεις (Υδροληψία - Σταθμός) όλων των υδροηλεκτρικών έργων, με διαφορετικά χρώματα ανάλογα της φάσης στην οποία βρίσκονται (φάση αξιολόγησης, φάση αδειοδότησης, φάση κατασκευής και λειτουργίας). Με πράσινο χρώμα δείχνονται τα μικρά ΥΗΕ που σχεδιάζονται σε πλεύσιμα ποτάμια, ενώ με κόκκινο τα σχεδιαζόμενα μεγάλα υδροηλεκτρικά.



Τον χάρτη, που συνεχίζεται να συμπληρώνεται και για την υπόλοιπη Ελλάδα (προς το παρόν πλήρης είναι μόνο ο νομός Ευρυτανίας), μπορείτε να βρείτε online εδώ.
Επάνω σε κάθε σημείο μπορείτε ακόμη να βρείτε πληροφορίες για το ενλόγω Έργο, όπως την εταιρεία που το κατασκευάζει, την ισχύ του, τον αριθμό αδείας του, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου